ZigBee Мултифункционално реле

ZigBee мултифункционалното реле е така дизајнирано да контролира разни видови на мотори и уреду. ZigBee мултифункционалното реле комуницира со ZigBee рутерот за да добие ZigBee контролен сигнал. Со мултифункционалното реле, корисниците можат да ја отвараат и затвараат завесата, прозорот, ролетната, гаражната врата како и да управуваат со системот за наводнување на дворот преку HomeMate апликацијата за мобилен телефон.

Паметен систем за наводнување

Наводнувањето на Вашата градина станува поедноставно од било кога, единствено сетирајте го тајмерот и мулти-функционалното реле ќе го направи останатото. Во случај на силни дождови, навремено ќе го прекине наводнувањето.

Паметна гаражна врата

Доколку сакате гаражната врата во Вашиот дом автоматски да се отвора/затвора, тогаш овој систем за паметна врата од гаражата/градината е дефинитивно за Вас.

Од безбедносен аспект за Вашите деца, овозможете пристап во гаражата на различни членови од Вашето семејство. Доколку вратата се отвори кога не треба, ќе добиете известување на Вашиот мобилен телефон. Дополнително имате увид во гаражата преку Вашата камера во реално време, што Ви дава можност да го исклучите алармот.

Паметни ролетни

Направете го Вашето домување удобно, паметно и заштедете енергија преку контрола на Вашите ролетни, завеси, климатизација, температурни сензори итн. со HomeMate апликацијата од Вашиот телефон.

Поволности

 • Три работни режими: висок напон, низок напон и работен режим на реле
 • ZigBee автоматска мрежна технологија, едноставна за употреба без код за поврзување
 • Овозможува формирање на сцени
 • Мемориска функција за исклучување
 • Мрежно поврзување. Пренос на податоци на големи растојанија преку мрежно поврзување на уреди, со што се добива засилен и доверлив сигнал на ZigBee мрежата.

Спецификација

 • Модел.:  RL804QZB
 • Големина:  70*70*23mm(L*W*H)
 • Напојување:  AC100V~240V
 • Струја на оптоварување:  5A
 • Работна фреквенција:  2.4GHz
 • Wi-Fi пренос:  20dBm
 • Потрошувачка на енергија во мирување:  <0.1W
 • Wi-Fi сензитивност на сигнал:  ≥-90dBm
 • Протокол:  ZigBee HA
 • Мрежа:  ZigBee автоматска мрежа
 • Енкрипција:  AES128
 • Растојание: без лимит
 • Работна температура:  -20~60°C
 • Работна влажност:  ≤80%