ZigBee протокол

ZigBee е безжичен јазик кои уредите го користат да се поврзат едни со други, има таква мрежна конфигурација која дополнително се зајакнувасо секој додаден уред, бидејќи секој уред е поврзан со секој друг уред. Тоа значи дека, доколку некој уред прекине да работи, другите уреди ќе продолжат да комуницираат без прекин. Може да се заклучи дека ZigBee протоколот е стабилен и доверлив.

ZigBee Мини Рутер

Создадете своја паметна мрежа во домот со Zigbee мини рутерот кој е поврзан на интернет и овозможете си себеси контрола, мониторинг и зголемување на ефикасноста на повеќе од 100 различни уреди кои го користат нашиот ZigBee протокол, и тоа шуко, прекинувачи, димери на светло, продукти за безбедност итн.

Спецификација на продуктот

 • Модел.:  VS10ZW
 • Димензии:  88*90*27mm(L*W*H)
 • Напојување: 5V/1A
 • Комуникациски протокол:  ZigBee HA
 • Мрежен режим:  ZigBee автоматско вмрежување
 • Wireless стандард:  IEEE 802.15.4
 • Работна фреквенција: 2.4GHz
 • Работни канали: 11,14,15,19,20,24,25
 • Режим на модулација:  OQPSK
 • Криптирање:  AES128
 • Брзина на комуникација:  250Kbps
 • Моќност на пренесување Wireless податоци:  ≤18dBm
 • Чуствителност на примање Wireless податоци:  ≥-90dBm

Функции

 • Стабилна и доверлива комуникација
 • Инстантна Дво-насочна комуникација (во real time)
 • Real time статус на сензори, завеси, прозори, врати итн. 
 • Поддржува локално и далечинско контролирање на осветлување, клима уреди, TV, завеси, мултимедија уреди и други електрични уреди во домот
 • Автоматско пребарување на ZigBee уреди
 • Автоматско вмрежување
 • Добијте контрола, мониторинг и максимална ефикасност на повеќе од 100 различни уреди